Vijf voordelen van criminaliteitspreventie

Criminaliteitspreventie wordt door veel mensen onderschat. Vaak wordt namelijk gedacht dat je hier niet veel mee bereikt. Criminelen gaan immers toch wel hun gang. Dit is inderdaad het geval, want criminaliteit kunnen we helaas nooit helemaal uitsluiten. Toch heeft het wel zin om preventieve maatregelen te treffen. Waarom? Omdat het aantal criminele incidenten hierdoor fors afneemt. Ben jij nog steeds niet overtuigd? Lees dan vooral verder. Wij zetten hieronder namelijk de vijf voordelen van criminaliteitspreventie voor je op een rijtje.

1. Minder inbraken

Door preventieve maatregelen tegen criminelen te nemen, wordt er natuurlijk minder ingebroken. Dit is uiteraard alleen maar positief. Wanneer een crimineel in de gaten heeft dat hij gevolgd wordt of weet dat er sprake is van buurtpreventie, denkt hij wel twee keer na voor hij inbreekt. Voor jou heeft dit natuurlijk als voordeel dat er geen waardevolle spullen meer weggenomen worden uit jouw woning.

2. Overlast daalt

Criminaliteit zorgt voor overlast. Dit geldt niet alleen bij inbraak, maar ook in andere situaties. Indien er preventieve maatregelen genomen worden, merk je snel genoeg dat deze overlast daalt. De pakkans ligt namelijk een stuk hoger, waardoor een crimineel niet snel meer tot actie over zal gaan in een wijk of buurt.

3. Jij kunt zelf bijdragen

Wil jij de kans op criminaliteit verlagen? Dan kun jij hier zelf aan bijdragen. Hoe? Door bijvoorbeeld camera’s te kopen of anti-inbraakbeveiliging aan te schaffen. Nadeel is dat dit vaak behoorlijk duur is. Dat is echter niet het geval met deze kortingscodes. Hiermee kun jij geld besparen op elektronica, zoals camera’s en alarmsystemen. Wil jij liever wat minder geld uitgeven? Kies dan voor anti- inbraakbeveiliging. Ook hier vind je vaak aanbiedingen & korting voor.

4. Contact met de buurt/wijk

Voor criminaliteitspreventie wordt steeds vaker een beroep gedaan op inwoners van Gelderland- Midden. Dit gebeurt via WhatsApp-groepen, maar ook via wijkspreekuren. Door deze samenwerking komen wij steeds meer in contact met wijk- en buurtbewoners. Hierdoor weten we beter wat er speelt en kunnen we doelgerichter criminaliteit aanpakken.

5. Politie snel ter plaatse

Naast buurtbewoners zit er ook vaak een agent van ons politiebureau Gelderland-Midden in de groepsapp. Zodra er een melding wordt gemaakt, wordt er vaak direct een kijkje genomen. Wij zijn vaak zo snel ter plaatse, dat een crimineel maar weinig kans heeft een woning binnen te dringen bijvoorbeeld.