Criminaliteitspreventie: een politieprioriteit

Als politie streven wij natuurlijk naar een samenleving met zo min mogelijk criminaliteit. Helaas weten wij dat dit zo goed als onmogelijk is. Gelukkig maar, anders konden wij ons mooie vak ook niet meer beoefenen. Zo blijven we waarschijnlijk altijd te maken krijgen met inbrekers en snelheidsovertreders. Daarnaast komen er op straat nog genoeg andere incidenten voor. Uiteraard zijn wij hier ook voor op de been. Criminaliteitspreventie staat bij ons namelijk hoog in het vaandel. Sterker nog, het is zelfs de grootste politieprioriteit.

Hoe voorkomen wij criminaliteit?

Het is als politieagent natuurlijk niet de bedoeling dat je hele dagen achter het bureau zit. In dat geval heb je immers geen idee wat er speelt in een wijk of buurt. Daarnaast speel je criminaliteit natuurlijk in de kaart wanneer jij als agent je hoofd nooit ergens laat zien. Criminelen wordt in dat geval geen strobreed in de weg gelegd. Dat mag natuurlijk niet de bedoeling zijn. Daarom patrouilleren agenten van het bureau Gelderland-Midden regelmatig door de omgeving. De meeste mensen schrikken namelijk wanneer zij een politieauto zien of lopende agenten spotten. Zij denken in dat geval wel twee keer na voor zij een stommiteit begaan.

Ga niet zelf op onderzoek uit

Sommige mensen vinden het zelf leuk om detective of politieagentje te spelen. Zij kopen een aantal spullen via het internet en kunnen zo al hun gang gaan. Wanneer jij dit online koopt, krijg je vaak aanbiedingen & korting. Hierdoor bespaar jij aanzienlijk op de producten. Zo worden er bijvoorbeeld regelmatig kortingscodes gegeven op camera’s en portofoons. Pas echter wel op. Het kan namelijk gevaarlijk zijn zelf op onderzoek uit te gaan. Mogelijk loop jij hierdoor wel verwondingen op. Laat het echte speurwerk daarom aan de agenten van ons politiebureau Gelderland-Midden over.

Help ons criminaliteit te voorkomen

Wil jij ons toch helpen criminaliteit in Gelderland-Midden te voorkomen? Dat kan! Dit doe je niet door zelf in actie te komen, maar door ons te tippen. Heb jij bijvoorbeeld iets verdachts gezien bij een woning of bedrijfspand? Neem dan direct contact op met de agenten van ons politiebureau Gelderland-Midden. Doe dit ook wanneer jij informatie hebt over een crimineel delict dat binnenkort gepleegd gaat worden. Door de informatie die jij hebt met onze agenten te delen, voorkomen we samen dat de criminaliteit in onze samenleving straks de spuigaten uitloopt!

iPhone 11 geliefd bij criminelen

Smartphones zijn vaak roofgoed voor criminelen. Het gaat in dat geval met name om de nieuwste telefoons. Heb jij de nieuwste iPhone? Zorg dan dat jij het toestel altijd goed bij je houdt. Eén moment van onoplettendheid kan voor een crimineel al genoeg zijn om jouw telefoon te stelen. Hoe hij jouw toestel herkent? Waarschijnlijk aan het iPhone 11 hoesje dat jij om je toestel hebt. Heb je niet zo’n hoesje om jouw telefoon? Dan wil dit natuurlijk niet zeggen dat een crimineel niet uit is op jouw telefoon. Hij herkent in dat geval het Apple-logo op de achterzijde van het toestel. De nieuwste smartphones zijn dan ook nooit veilig wanneer er criminelen in de buurt zijn.

Lebara opwaarderen


Criminelen maken vaak gebruik van telefoons met een prepaidkaart. Waarom? Omdat het voor de politie een stuk lastiger is om deze telefoons te traceren. Het zijn uiteraard niet alleen criminelen die gebruikmaken van prepaid. Steeds meer Nederlanders kiezen hier namelijk voor. Waarom? Omdat de kosten voor het gebruik van een toestel zo redelijk laag blijven. Bovendien betaal je alleen voor datgene wat je verbruikt en dat is bij een abonnement niet het geval. Een van de partijen waar jij terecht kunt voor prepaid is Lebara. Waarom je juist voor deze aanbieder kiest? Alleen al vanwege het gemak van Lebara opwaarderen. Het kost je slechts een paar tellen tijd, waardoor jij direct weer een belletje kunt plegen.